Sablare

Tehnologia de sablare cu turbine sau cu aer comprimat  este utilizata in pregatirea suprafetei piesei pentru procesele ulterioare. Oferim solutii pentru orice aplicatie .

Increderea necesita timp si experienta. VIBROBLAST dezvolta standarde unice in furnizarea de solutii personalizate de tratare a suprafetelor folosind echipamente de sablare.

Solutii de sablare VIBROBLAST

dezvoltate si aplicate in functie de nevoile dumneavoastra

Ce este sablarea?

Sablarea este procesul de curățare sau finisare prin suflare abrazivă a suprafețelor de metal, piatră, sticlă sau alt material solid. Aceasta se realizează cu ajutorul alicelor metalice, electrocorindonului sau al altor materiale abrazive granulare care sunt propulsate cu viteză prin centrifugare mecanică sau cu ajutorul unui jet de gaze (aer comprimat) sau lichide (apă sub presiune) spre suprafețele de prelucrat.

Sablarea se folosește atunci când, în vederea vopsirii, este necesar a fi curățate suprafețe metalice complexe ce nu permit folosirea altor metode. Se execută în incinte închise datorită gradului mare de pericol pe care îl prezintă jetul de aer comprimat și nisip la viteze foarte mari. Sablarea este utilizată în industria metalurgică, șantierele navale și în general oriunde este necesară curățarea rapidă a unor suprafețe.

Fenomene de sablare pot fi observate și în natură sub forma eroziunii eoliene a solului, sau a unor forme de relief.

Primul brevet de invenție privind sablarea a fost emis în anul 1870, în Anglia, pe numele lui Benjamin Chew Tilghman – originar din Philadelphia, Pennsylvania, USA – sub numărul de înregistrare 2147/18.10.1870. La 3 noiembrie 1870 Tilghman obține brevetul cu numărul 2900, brevet ce acoperă principiile de funcționare pentru instalațiile de sablare cu aruncătoare mecanice centrifugale (turbine).

Selectia echipamentului de sablare  se face in functie de tipul piesei si caliateta suprafetei dorite. 

In procesul de sablare se folosesc diferite materiale de sablare pentru a obtine calitatea finala dorita.

Tehnici de sablare

Puteti alege dintre urmatoarele tehnici de sablare cu aer:

  • Sablare automata cu turbine
  • Sablare cu aer comprimat 
  • Sablare cu apa

Sablarea cu aer poate fi de doua tipuri: 

  • Sablare de tip injector, unde materialele de sablare sunt accelerate in pistolul de sablare 
  • Sablare sub presiune, unde aerul comprimat si mediile abrazive sunt amestecate in interiorul generatorului de sablare (vas de presiune) inainte de a fi accelerate in pistolul de sablare

Ambele tehnici pot fi utilizate si in sablarea cu aer fara praf, unde mediile de sablare sunt colectate imediat dupa lovirea suprafetei, impiedicand eliberarea prafului sau a materialelor in atmosfera sau spatiu deschis. In circumstante speciale, unde suprafata este foarte sensibila, se aplica sablare umeda sau cu soda caustica. Acest tip de aplicare poate fi adesea inlocuit cu o tehnica similara cu gheata / zapada.

Avantajele SABLARII

  • usor de utilizat
  • proces non-chimic
  • produse orientate ecologic care permit reciclarea materialelor
  • utilizat pe scară largă în aproape fiecare industrie

La ce se foloseste sablarea?

Pentru mai multe detalii tehnice si comerciale,

Contactati-ne

Date de contact

SEDIUL CENTRAL
NORDUL ROMANIEI
CENTRUL SI VESTUL ROMANIEI
SUDUL ROMANIEI
ESTUL ROMANIEI
SERVICE SI PIESE DE SCHIMB

Trimite-ne un mesaj

Vom raspunde in cel mai scurt timp

Scroll Up