Shot Peening

Tehnologia de SHOT PEENING garanteaza o rezistenta crescuta la “stres” cu pana la 80% si o durata de viata de pana la 100%. Reduce riscul de coroziune si prelungeste durata de viata. Toate echipamentele de SHOT PEENING sunt construite conform AMS2430, AMS2432 si sunt conforme cu NADCAP. La cerere, masinile pot fi construite la comanda in conformitate cu specificatiile clientilor nostri, in functie de piesa care va fi procesata.

Oferim solutii de inalta tehnologie si echipamente perfectionate in mod exceptional, utilizate in cele mai exigente parti ale industriei aeronautice, auto dar si din alte industrii.

Tehnologia de SHOT PEENING oferita de VIBROBLAST

prelungeste durata de viata a componentelor pana la 100%

Ce este SHOT PEENING-UL?

Shot Peening este un proces de sablare special, in care suprafata unei piese este bombardata de alice. Fiecare alica care loveste metalul actioneaza ca o deformare plastica ,care introduce o tensiune negativa in suprafata piesei. In timpul utilizarii, tensiunea care apare la suprafata piesei , se suprapune cu cea existenta deja rezultand o uzura minima  a piesei.

shot-peening-gmf-inside-content

Avantajele SHOT PEENING-ULUI

  • adauga mai multa valoare produselor dvs. de inalta tehnologie si le creste durata de viata
  • amelioreaza tensiunea la tractiune dupa procesele de prelucrare si tratare termica in reparatiile aeronavelor
  • procesul este complet reproductibil, precis si sub control total

Unde se foloseste SHOT PEENING?

Shot Peening-ul este deseori solicitat în reparațiile aeronavelor pentru a ameliora tensiunile de tracțiune acumulate după procesele de prelucrare și tratare termică și le înlocuiește cu solicitări de compresie benefice. Stresul rezidual de compresiune din aliajul metalic este produs prin transferul de energie cinetică.
Acest proces trebuie să fie total:

Industria aerospatiala este unul dintre sectoarele critice si respecta intotdeauna standarde inalte si numai companiile specializate precum pot indeplini aceste cerinte ridicate. Este utilizat in principal pentru a imbunatati proprietatile mecanice ale componentelor care sunt supuse unei solicitari constante. Se stie ca fisurile nu se vor initia si nici nu se vor propaga intr-o zona cu tensiune compresiva. Deoarece aproape toate defectiunile de coroziune la oboseala si tensiune au originea la sau aproape de suprafata unei piese, solicitarile de compresiune induse de Shot Peening asigura cresteri semnificative ale duratei de viata a piesei masinii. Marimea stresului de compresiune rezidual produs de Shot Peening are cel putin jumatate din rezistenta ca tractiunea materialului care este peening.

Pentru mai multe detalii tehnice si comerciale,

Contactati-ne

Date de contact

SEDIUL CENTRAL
BIROU CLUJ-NAPOCA
CENTRUL SI VESTUL ROMANIEI
NORDUL SI ESTUL ROMANIEI
SUDUL SI ESTUL ROMANIEI
SERVICE SI PIESE DE SCHIMB

Trimite-ne un mesaj

Vom raspunde in cel mai scurt timp